PROJEKTOVÁ VÝUKA NA SLOVANCE

$article->head

PROJEKTOVÁ VÝUKA NA SLOVANCE

Tento rok se uskutečnil již třetí celodenní projektový den. Na podzim to byl projektový den z oblasti osobnostní a sociální výchovy „Cesta k sobě“, v prosinci speciální „Vánoční den“ a koncem února proběhl „Oborový den“, kdy si žáci vybírali témata z různých oborů lidské činnosti, kultury, přírody, sportu… Na zpracování svého tématu se pečlivě připravovali, vyhledávali informace z různých zdrojů, tyto informace shromažďovali a později ve skupinách zpracovávali. Skupinová práce děti učí odpovědnosti za společné dílo, podporuje jejich aktivitu a iniciativu, musí si navzájem naslouchat i učit se slušně prosadit svůj názor a v neposlední řadě získávají cenné zkušenosti s prezentací svých nápadů a vytvořené práce.

V pondělí 18. 3. proběhla již druhá přehlídka prezentací z projektového dne. Žáci bez ohledu na svůj věk a zpracovávané téma prezentují projektové práce před spolužáky z jiných tříd. V bezpečném prostředí si zlepšují své prezentační schopnosti a učí se překonávat trému a strach z neúspěchu. My dospělí musíme jen žasnout nad jejich nápady, kreativitou a originalitou. Zatím jsme se mohli dozvědět mnoho zajímavého např. o řemeslech, jaru, vesmíru, japonské kuchyni, slavných osobnostech ze světa kultury i sportu, o měření času, lidských smyslech, 2. světové válce, obojživelnících a mohli obdivovat krásné modely českolipského náměstí a dalších historicky a architektonicky významných budov České Lípy.

Všem dětem a jejich učitelům děkujeme za jejich práci při projektové výuce a těšíme se na „Den Země“ s ekologickou tematikou. Přejeme, ať se dílo daří…

Vedení školy

Připojené fotografie

Autor: Tomáš Policer
Publikováno: 21.03.2024
Ročník: 2019-2020
Sdílet na Facebook