Teambuilding Kutná Hora

$article->head

Výjezdní zasedání – KUTNÁ HORA 25.8. – 26.8. 2022

Ve čtvrtek 25.8. v ranních hodinách část pedagogických i nepedagogických pracovníků ZŠ Slovanka vyrazila do Kutné Hory v rámci teambuildingu. Na programu jako první byla důlní prohlídka – „Cesta stříbra“. Všichni, ve slušivých půjčených bílých pláštích a helmami se svítilny na hlavě, jsme se vydali 160-ti schody dolů 35 m hluboko pod zemi, kde jsme se seznámili s historií těžby (těžkou dřinou horníků, těžících stříbro). Byla to velice zajímavá zkušenost, plno úzkých chodbiček, nízkých prostorů (někteří cítí záda ještě teď) a tmavých zákoutí. Nikoho jsme tam dole nezapomněli a po 2-hodinové prohlídce jsme zamířili se ubytovat do Penzionu BED a BREAKFAST.
Po obědě nás čekala exkurse vinných sklepů a degustace vín, která proběhla na adrese Jiřího z Poděbrad. Dozvěděli jsme se něco o historii vinařství, o práci okolo vinařství a postupu zpracování vín. Na závěr byla i ochutnávka několika druhů vín, všichni to zvládli, nikdo po čtyřech neodešel :D
Blížila se večeře, po které pak následoval volný program – večerní prohlídka Kutné Hory, především pak krásně osvíceného chrámu svaté Barbory a jeho historických osvícených uliček a zahrad. Večerní Kutná Hora opravdu má své kouzlo!
Druhý den v pátek 26.8. po snídani jsme vyrazili směr Kutná Hora – Sedlec, kde jsme navštívili kostel Všech svatých s kostnicí a katedrálu Sedlec. Především pak kostnice zanechala hluboký dojem, opravdu to stojí za to.
Po 2-hodinové prohlídce následuje zastávka poslední – Nymburk, kde jsme se vydali na prohlídku tamních hradeb a okolí. Vše jsme zakončili společným obědem v restauraci u Gregorů.
Do České Lípy jsme dorazili v odpoledních hodinách plni zážitků a dojmů. Teambuilding se povedl a teď už se soustředíme na nadcházející nový školní rok!

Připojené fotografie

Autor: Pavel Lebduška
Publikováno: 27.08.2022
Ročník: 2019-2020
Sdílet na Facebook