POSTUP DO FINÁLE DIVIZE SEVERNÍCH ČECH!

$article->head

ŽÁCI 8.-9. TŘÍDY SE POSTARALI O OBROVSKOU SENZACI!!!

O velikou senzaci se dnes postarali žáci 8.-9. třídy v rámci semifinálového kola školské futsalové ligy ve Varnsdorfu. Ve společnosti 4 týmů, které si svoji účast zajistili v základních skupinách, bojovali o jedno jediné postupové místo do FINÁLE DIVIZE SEVERNÍCH ČECH. Favoritem semifinálového kola byla ZŠ Edisonova Teplice, která každoročně nechybí v republikových finále a je několikanásobným celkovým vítězem školské futsalové ligy.
Již první duel turnaje naznačil jakým směrem se bude turnaj vyvíjet. Teplice neponechaly nic náhodě a vyprovodily domácí Varnsdorf v poměru 8:0! Naši žáci poté ztratili nadějně rozehraný zápas s Děčínem, kdy ještě 4 minuty před koncem vedli 2:0, nakonec se zrodila remíza 2:2. A pak to přišlo – obrovská euforie a neskutečný výsledek.. Naši žáci se střetli s Teplicemi a přestože prohrávali 0:1, dokázali nakonec skóre otočit a po těžkém, fyzicky i psychicky náročném, boji zvítězit k údivu všech přítomných v hale 3:1!! Favorit se dá někdy porazit, ale ne porážet. Dneškem se naši žáci zapisují do historie, kdy poprvé v životě dokázali ve futsalu porazit skoro „ligový“ tým Teplic! Teplice pak vypráskaly v posledním zápase Děčín 5:0 a protože naši žáci v posledním svém zápase také nezaváhali, postupují na úkor největšího favorita do FINÁLE DIVIZE SEVERNÍCH ČECH oni!! Obrovská gratulace!
Nejlepším střelcem našeho týmu byl kapitán Adam Doňar se 3 brankami.

Výsledky semifinále:
ZŠ Teplice – ZŠ Varnsdorf  8:0
ZŠ Česká Lípa – ZŠ Děčín  2:2
(branky: 2x Adam Doňar)

ZŠ Česká Lípa – ZŠ Teplice  3:1
(branky: 2x Adam Jantač, Samuel Penz)

ZŠ Děčín – ZŠ Varnsdorf  3:2
ZŠ Teplice – ZŠ Děčín  5:0
ZŠ Česká Lípa – ZŠ Varnsdorf  3:1
(branky: 2x Mikeš Motejzík, Adam Doňar)


Celkové pořadí:
1. ZŠ Slovanka Česká Lípa – postup do finále
2. ZŠ Edisonova Teplice
3. ZŠ Kamenická Děčín
4. ZŠ náměstí E.Beneše Varnsdorf

Náš tým reprezentovali:
Vítek Lát, Samuel Penz (oba 8.C), Mikeš Motejzík, Adam Doňar, Vojtěch Bureš (všichni 9.A), Adam Jantač, Vítek Rek (oba 9.B)

Připojené fotografie

Autor: Pavel Lebduška
Publikováno: 11.01.2024
Ročník: 2019-2020
Sdílet na Facebook