FLORBALISTÉ SLOVANKY SE STALI VÍCEMISTRY ČR!!!!

$article->head

FLORBALISTÉ SLOVANKY SE STALI VÍCEMISTRY ČR!!!!

Dalšího senzačního, neskutečného a především historického úspěchu dosáhli florbalisté Slovanky!! Po měsíc starém euforickém 4.místu na republikovém finále v Ostravě, v pátek 17.5.2019 v dalším republikovém finále v Plzni, v konkurenci 16-ti nejlepších škol svých krajů, získali titul vícemistrů ČR!! Přepsali tak opět sportovní florbalové dějiny své školy!!

Po prvním zápase ale bylo k euforii opravdu daleko! Hned v úvodním zápase skupiny B s Opavou žáci Slovanky utržili výprask 4:14! Ve druhém zápase ve skupině si však spravili chuť i skóre s týmem Lipové, zvítězili rekordním způsobem 22:1! V posledním zápase ve skupině se střetli s Pardubicemi a výhrou 8:3 si zajistili ve skupině 2.místo a „přijatelného“ soupeře pro osmifinále.

V něm narazili na třetí tým skupiny D – Chlumčany. Také tohoto soupeře dokázali žáci Slovanky porazit vysokým poměrem 13:2 a mohli se tak těšit z postupu do čtvrtfinále.

Tam na ně čekal tým z Chomutova, který ve své skupině C obsadil první místo. Žáci Slovanky ale pokračovali ve zlepšených výkonech a odměnou jim byla výhra 9:3 a senzační postup do semifinále mezi poslední 4 nejlepší týmy z celé ČR!!

V semifinále se očekávala účast Brna – nejlepšího týmu z Ostravského republikového finále, ale ten se do tohoto cíle překvapivě neprokousal. Na žáky Slovanky tam čekal jiný soupeř – Uherský Ostroh. Ani tomuto soupeři se však nepodařilo najít recept na Slovanku a prohrává v poměru 6:13!!

V tuto chvíli žáci Slovanky přepisují HISTORII a poprvé se na takové velké akci, jakou republikové finále je, dostávají do FINÁLE!!

V něm se opět utkávají s týmem Opavy, se kterou v základní skupině, hned v prvním zápase turnaje, prohráli vysoko 4:14.

Finále píše stejný scénář – již po poločase svítí na ukazateli skóre 0:6 ve prospěch Opavy. Bylo třeba žáky Slovanky povzbudit a vyburcovat – i díky skvělému, úžasnému a organizátory velmi chválenému obecenstvu (rodiče, žáci a učitelky ZŠ Slovanka v čele s panem ředitelem Václavem Špetlíkem), které neustále povzbuzovalo, fandilo a bylo slyšet široko, daleko.. Druhý poločas žáci Slovanky vyhrávají v poměru 6:2, postarali se tak o obrovské drama, ale nakonec slaví titul Opava po výhře 8:6!

Titul vícemistra ČR je ale nádhernou reprezentací a výsledkem nejen pro školu Slovanku, ale i pro Českou Lípu a celý Liberecký kraj :)

Individuální ocenění si odnášejí i hráči Slovanky – Mikeš Motejzík (nejlepší střelec turnaje 30 branek!!!), Kristýna Žehová – nejlepší hráčka turnaje, Adam Doňar – All stars.

 

Výsledky žáků Slovanky:

ZŠ Slovanka – ZŠ Opava  4:14

ZŠ Slovanka – ZŠ Lipová  22:1

ZŠ Slovanka – ZŠ Pardubice  8:3

 

Pořadí ve skupině B:

1. ZŠ Opava

2. ZŠ Slovanka Česká Lípa

3. ZŠ Pardubice

4. ZŠ Lipová

 

Osmifinále:

ZŠ Slovanka – ZŠ Chlumčany  13:2

 

Čtvrtfinále:

ZŠ Slovanka – ZŠ Chomutov  9:3

 

Semifinále:

ZŠ Slovanka – ZŠ Uherský Ostroh  13:6

 

Finále:

ZŠ Slovanka – ZŠ Opava  6:8

 

Celkové pořadí republikového finále v Plzni:

1. ZŠ Opava

2. ZŠ Slovanka Česká Lípa

3. ZŠ Mladá Boleslav

4. ZŠ Uherský Ostroh

5. ZŠ Praha

6. ZŠ Kladno

7. ZŠ Tábor

8. ZŠ Chomutov

9. ZŠ Brno

10. ZŠ Plzeň

11. ZŠ Cheb

12. ZŠ Pardubice

13. ZŠ Chlumčany

14. ZŠ Jičín

15. ZŠ Plzeň Stod

16. ZŠ Lipová

 

ZŠ Slovanka – sestava:

Marek Meďáš, Mikeš Motejzík, Kristian Semelka, Kristýna Žehová, Adam Doňar, Oskar Kadeřábek, Josef Stehlík

Mgr. Pavel Lebduška

Připojené fotografie

Autor: Tomáš Policer
Publikováno: 18.05.2019
Ročník: 2018-2019
Sdílet na Facebook