FINÁLE DIVIZE SEVERNÍCH ČECH

$article->head


FINÁLE DIVIZE SEVERNÍCH ČECH - postup bere Liberec a Děčín.

Dnes se v českolipské sportovní hale odehrálo finále divize severních Čech ve futsalu žáků 6.-7. třídy a 8.-9. třídy, v rámci školské futsalové ligy. Naše škola poprvé v historii měla ve finále zastoupení v obou kategoriích. Ze tříčlenných skupin obou kategorií postupovali pouze vítězové do republikového finále.
Již před turnajem bylo zřejmé, že největším favoritem v kategorii 8.-9. třída bude ZŠ Barvířská Liberec, fotbalová škola, která se do finále dostává každý rok, naši žáci se dnes o tom mohli na vlastní kůži přesvědčit. V kategorii 6.-7. třída byly šance všech týmů stejně vyrovnané.
První zápasy před zraky vedení města (Jitka Volfová, Jaroslav Turnhofer) a vedení školy (ředitel Václav Špetlík, zástupce Tomáš Policer) nedopadly pro naše oba týmy vůbec dobře. Starší podlehli vysoce favorizovanému Liberci vysoko 1:11 a mladší podlehli Děčínu 0:3. Především zápas s Libercem byl pro naše žáky obrovskou zkouškou ohněm.
V dalších zápasech pak naši mladší žáci dokázali porazit ve velice dramatickém finiši Hrádek nad Nisou 5:4 a získali tak stříbrnou příčku (zvítězil Děčín), jejich starší spolužáci pak podlehli ve velice vypjatém zápase Kadani 4:5 a berou tak bronz (zvítězil Liberec).

Kategorie 6.-7. třída:
Vítek Lát, Vojtěch Bureš, Radim Stehlík, Dominik Fedor, Daniel Babka, Adam Doňar, Samuel Penz, Adam Jantač.

Kategorie 8.-9. třída:
Tonda Phan Nhat, Marek Bárta, Munkhbat Purevjav, Denis Heřmánek, Lukáš Jandač, Petr Zítko, Jan Svoboda, David Bíly, Oskar Kadeřábek, Martin Rývora.
 

Připojené fotografie

Autor: Pavel Lebduška
Publikováno: 08.02.2022
Ročník: 2019-2020
Sdílet na Facebook