ZŠ Slovanka
titulektitulekFacobook ZŠ Slovanka

Školská futsalová ligy Děčín 2017 - 20. 12. 2017

NA LOŇSKÝ HISTORICKÝ ÚSPĚCH VE FUTSALOVÉ LIZE SE LETOS NAVÁZAT NEPODAŘILO

Ve středu 20.12.2017 se v Děčíně odehrál semifinálový turnaj Školské futsalové ligy žáků 8.-9.tříd.
Mezi sebou si to o jedno postupové místo do finále severních Čech rozdal trojlístek úspěšných týmů z I. kola – domácí ZŠ Tyršova Děčín, Gymnázium Varnsdorf a ZŠ Slovanka Česká Lípa.
Naši žáci představili na tomto turnaji nejmladší tým z celého trojlístku, neboť byl složený nejen ze žáků 8.-9.třídy, ale i z 6.-7.třídy.
Jako první se odehrál duel mezi domácími hráči a Gymnáziem Varnsdorf. Výsledek 5:0 pro Děčín jasně ukázal, že to s postupem myslí domácí vážně.
Ve druhém zápase se představili naši žáci proti Gymnáziu Varnsdorf a po vyčerpávajícím boji si připsali 3 body za výhru 4:2!
V posledním zápase turnaje byly karty jasně rozdány – domácímu Děčínu stačil k postupu do finále bod, díky lepšímu skóre, zatímco naši žáci museli vyhrát.
Domácí Děčín, který byl koučován samotným ředitelem školy panem Broučkem, si byl velice vědom loňského neúspěšného výsledku v téže hale, kdy naši žáci dokázali domácí hráče porazit a postoupili do finále do Teplic. Proto nenechali nic náhodě a již po poločase bylo rozhodnuto – 3:0 pro domácí.
Celkové konečné skóre 9:0 ve prospěch Děčína určitě neodpovídal průběhu hry, přesto se zrodila jedna z nejtěžších porážek našich žáků v historii školy.
Je třeba si přiznat, že Děčín v tomto turnaji zcela jasně dominoval (celkové skóre 14:0) a zaslouženě vybojoval postup do finále. Naše žáky může aspoň těšit jeden fakt, že pro příští rok odejdou z týmu pouze 3 hráči, zbytek týmu zůstane ještě pro příští rok pohromadě a dnešní získané zkušenosti se jim budou určitě hodit.

Výsledky semifinálového turnaje:
ZŠ Tyršova Děčín – Gymnázium Varnsdorf  5:0
ZŠ Slovanka Česká Lípa – Gymnázium Varnsdorf  4:2
ZŠ Slovanka Česká Lípa – ZŠ Tyršova Děčín  0:9

Celkové pořadí semifinálového turnaje:
1. ZŠ Tyršova Děčín
2. ZŠ Slovanka Česká Lípa
3. Gymnázium Varnsdorf

Náš tým reprezentovali:
David Třeštík (6.C), Aleš Kukucz (7.A), Matěj Kucr (7.B), Vojta Kříž (8.A), Michal Jelínek, Martin Souček (oba 8.B), Václav Kříž, Míra Novák (oba 9.A), Václav Trégr (9.C)

Mgr. Pavel Lebduška

Rodiče vítáni EkoskolaProjekt zdravá školaŠkolní poradenské pracovištěŠkola v pohybuRádio SlovankaEkoskola
Copyright 2009 | Developed by Ace IT s.r.o.